2023-02-22 28 瀏覽
聽朋友講最近元朗YOHO附近開咗一間新的西餐廳好像不錯,作為吃貨既我行完商場經過當然想試一試,鋪面佈置有綠葉及幾盞柔和射燈,環境頗舒適,望咗一望餐牌價錢算合理,沒有猶豫太多就進鋪了😁🫃🏻是日餐湯,蒜蓉包蒜蓉包酥脆惹味,烘烤的蒜香撲鼻而來,至於是日餐湯應該係西蘭花忌廉湯,有濃濃的田園味道,有少量西蘭花蓉,更易入口,健康又好味。🫃🏻柚子提子乾雜菜沙律有柚子, 提子乾, 芝士碎片, 沙律菜, 蕃茄仔, 紅菜頭,材料眾多,口感豐富,顏色鮮艷,尤其有提子乾的沙律比較少見加上有芝士碎令整體感覺更加美味。🫃🏻脆皮德國鹹豬手 $178豬手外皮皮脆可口,中間有骨膠原,層次分明,不過最內層既肉偏乾身少少,沾上芥末醬後就問題不大,醬汁調味出色,配搭豬手一流,配菜亦有沙律以及蕃薯蓉,非常特別,一試上癮,份量亦不少😁滿足🙌🏻🫃🏻欖油蒜片野菜扁意粉素食 $98見嗌咗咁大碟肉,決定嗌一份素食意粉平衡一下,果然喜出望外,擺盤精緻,望落好開胃,有多款蔬菜粒及野菌粒,欖油份量亦恰到好處,有驚喜👍🏻店舖內環境舒適,牆上更有多支白酒紅酒作為裝飾,亦有數款壁畫以及水晶燈,同朋友一邊食晚飯一邊詳談都非常有feel👍🏻

🫃🏻是日餐湯,蒜蓉包

🫃🏻柚子提子乾雜菜沙律

🫃🏻脆皮德國鹹豬手 $178