2018-06-15 258 瀏覽
今日行過渣甸街, 呢度開左間台式飲品店, 之前見到呢間都大排長龍, 今日見好似少人左D (其實仲有十幾廿個人), 當然要趁機排個隊, 拆解下日日都有人排隊既謎團。我試左網上話幾特別既極黑濃奶茶沙冰+蜜香珍珠,我地因為5個人叫左5杯野, 可能因為為免混亂關係一定要我地5杯野飲都齊哂先俾我地拎走。結果我充滿期待既奶茶沙冰變返一杯普通既珍珠奶茶。因為事源我杯奶茶沙冰第一杯出左, 但仲要等其餘4杯, 係香港咁炎熱既夏日徹底將我杯沙冰同我既熱情融化。但大家又唔使太失望,其實珍珠奶茶黎講都幾好飲,茶味都幾出, 唔會同平時飲果D咁一味死甜同無茶味,呢間木衛二難怪都幾多人排隊但如果下次職員貼心D最後先整杯奶茶沙冰可能會開心D整體黎講係ok既, 都可以再飲, 但如果遲D再少人排隊就更好

但大家又唔使太失望,其實珍珠奶茶黎講都幾好飲
,茶味都幾出

但如果下次職員貼心D最後先整杯奶茶沙冰可能會開心D

2018-06-15
30 分鐘 (外賣自取)