2024-11-05 169 瀏覽
聽講西九龍中心8樓嘅food court 雲集各地美食,有中餐、西餐、泰國菜、新加坡菜、日本菜等等,呢到有好多不同嘅小店,而我今次就係想試呢間韓式小食,主要售賣三款小食,有飯卷、韓式年糕同埋韓式豬手。招牌原味豬手 原味有全份或半份,我揀咗半份,半份份量都幾多,兩個個人食就啱啱好,豬手肉質軟腍,豬皮爽彈,骨膠原滿滿,仲有埋韓式醬汁,辣辣地食落好惹味,醃椰菜酸酸地,解膩一流!樂樂豬韓式原味飯卷 飯卷有幾種口味,我揀咗原味,飯卷紮實不易鬆散,配料有蟹柳、青瓜、醃蘿蔔、紅蘿蔔絲等,飯卷真係食極都唔厭。炸醬炒年糕貪心嘅我好想食炸醬麵,又想食年糕,呢款炸醬炒年糕就啱曬我,年糕口感軟糯,年糕沾滿濃郁嘅炸醬汁,食到停唔到口。

招牌原味豬手

樂樂豬韓式原味飯卷