餐廳: Bugis@叻沙・海南雞飯
資訊:

2017-09-19 279 瀏覽
就咁睇間餐廳既門面係完全估唔到食泰國野⋯⋯呢間應該算係新式既泰國餐廳。晚餐1個set有1個主菜同1款小食,主菜我揀左海南雞飯,D雞一半係雞胸肉,一半係比較滑身既肉,我覺得有少少失望,諗住呢個價錢可以有雞脾既位置,而且D雞無咩雞味餐湯係冬瓜湯,但係無咩味!小食我叫左魚餅,煎得幾香口,但係竟然有骨朋友主菜就叫左個喇吵米線,碗米線好香喇吵味,而且都有幾多餸,比起我個海南雞飯吸引好多!佢小食叫左南乳雞翼,又係炸得好香口,都幾夠南乳味!以我自己黎講,呢間餐廳就未必有第二次,因為價錢同味道都唔太成正比(埋單仲要加一),不過如果想搵間餐廳同朋友坐底,一路食一路傾計,呢間都算係一個唔錯既選擇既~
就咁睇間餐廳既門面係完全估唔到食泰國野⋯⋯

呢間應該算係新式既泰國餐廳。

晚餐1個set有1個主菜同1款小食,
主菜我揀左海南雞飯,
D雞一半係雞胸肉,一半係比較滑身既肉,
我覺得有少少失望,諗住呢個價錢可以有雞脾既位置,
而且D雞無咩雞味

餐湯係冬瓜湯,但係無咩味!
海南雞飯

小食我叫左魚餅,煎得幾香口,但係竟然有骨

煎魚餅

朋友主菜就叫左個喇吵米線,
碗米線好香喇吵味,而且都有幾多餸,
比起我個海南雞飯吸引好多!
喇沙米線

佢小食叫左南乳雞翼,又係炸得好香口,都幾夠南乳味!

南乳雞翼

以我自己黎講,呢間餐廳就未必有第二次,
因為價錢同味道都唔太成正比(埋單仲要加一),
題外話/補充資料: 每個set都可以跟一杯餐飲,可以揀檸檬意米水/羅漢果水,當然可以加錢轉其他飲品啦!
2017-09-18
煎魚餅