2020-08-07
💛 #黃色經濟圈 唔知大家仲有冇印象之前post過個摩天輪蛋糕🎡如果未睇記住㩒番去之前睇番個post❤️幫閨蜜慶生當日我地係app到book左呢間餐廳😋仲要原來我地兩個之前都食過但完全冇印象叫咩名🤣但整體黎講我覺得食物質素係進步左少少🤏💛二人套餐👭🍴鹹蛋黃青木瓜沙律呢款味道正常但唔係太多推薦~沙律本身唔係好夠汁好似就咁食菜咁🥺🍴烤雞、和牛沙嗲串燒串燒燒得幾好唔會太乾~配埋沙嗲汁幾好食😋🍴天多尼烤雞。班蘭青咖喱青咖哩幾香淡淡嘅斑蘭香味配蒜蓉包一流😋烤雞每件都好大舊建議可以切細少少方便食~雞肉都算嫩滑❤️🍴燒菠蘿蟹肉炒飯炒飯炒得夠乾身除左伴碟有一大件菠蘿之外~炒飯裏面本來都有好多菠蘿粒😋😋但係蟹肉得好少唔係好食到~🍴香草蒜蓉包蒜蓉包好香好脆仲好多舊🤣但係就切得太厚有啲難咬🤣配青咖哩食好味😋🍴蒜蓉炒芥蘭🍴泰象青檸梳打整體食物質素中等水平~二人套餐都超多野食份量都好多~完全食唔曬🙊但係環境幾寬敞幾適合三(四)知己吹下水❤️仲有户外嘅位置通風啲~💛📍 青花 (旺角)旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
💛二人套餐👭
🍴鹹蛋黃青木瓜沙律
🍴烤雞、和牛沙嗲串燒
串燒燒得幾好唔會太乾~配埋沙嗲汁幾好食😋
🍴天多尼烤雞。班蘭青咖喱
🍴燒菠蘿蟹肉炒飯
🍴香草蒜蓉包
🍴蒜蓉炒芥蘭
🍴泰象青檸梳打
📍 青花 (旺角)