2024-03-20 89 瀏覽
📍茶舍 (新蒲崗)之前就已經試過土瓜環個間,覺得唔錯。咁岩今日要去mikiki 附近整啲野,搵有咩食個時發現附近有茶舍,於是就去左食啦!今次就試同上次唔同嘅野☺️💕蛋黃煙肉卡邦尼長通粉 ($58)對女仔嚟講呢個份量都算大份,粒粒長通飯都油汁,唯一要注意嘅點係入面有芫荽,因為唔係個個都啱食,不過我係芫荽愛好者啱晒我口味💕三層芝士焗鮮茄牛脷飯 ($64)朋友就覺得焗飯太酸,而我就覺得個酸味啱啱好,入面有好多大舊蕃茄。焗嘅時間啱啱好唔會出現太燶嘅情況。💕千島海鮮pizza ($68)茶餐廳嘅Pizza都有火箭菜餡料份量適中,入面有菇餡料份量適中,入面有菇、魷魚🦑、粟米🌽、菠蘿🍍💕蒜香雞翼 ($16/2隻)由於我太肚餓嘅關係,一嚟到我就即刻已經食咗一隻,跟住先記得要影相。一上枱啲雞翼仲係熱辣辣脆卜卜嘅💕港式奶茶 (跟餐)💕熱檸檬水 (跟餐)之前飲嘅檸檬水,好多啲檸檬🍋都變苦終於飲到杯唔苦嘅熱檸檬水🩵餐牌🩷環境🩷門面
📍茶舍 (新蒲崗)

今次就試同上次唔同嘅野☺️

💕蛋黃煙肉卡邦尼長通粉 ($58)

💕三層芝士焗鮮茄牛脷飯 ($64)

💕千島海鮮pizza ($68)

茶餐廳嘅Pizza都有火箭菜

💕蒜香雞翼 ($16/2隻)

一上枱啲雞翼仲係熱辣辣脆卜卜嘅

💕港式奶茶 (跟餐)

💕熱檸檬水 (跟餐)
之前飲嘅檸檬水,好多啲檸檬🍋都變苦
終於飲到杯唔苦嘅熱檸檬水

🩵餐牌