餐廳: 陶明居
資訊:

2021-12-07 156 瀏覽
家人是要見的,就算幾忙都要得閒食下飯,傾下計。約佢地緊係要就佢地附近食啦,聯和墟呢排真係多咗好多新餐廳,呢間邊爐岩曬我地。又椰子雞煲啦~到底我有幾鍾意❤️半隻新鮮雞,砌到好靚咁樣上。椰子雞煲我鍾意食嘅原因係因為真係好香甜,而且食完啲雞飲埋個湯就暖笠笠。以前打邊爐成日都食鯇魚片,已經好耐冇食過所以今次就叫,真係好爽好好食😋四寶丸有冇人發現我打邊爐成日都食丸。(鮮蝦,墨魚,牛肉,豬肉),手打丸唔會好似平時啲丸咁實,咬口好。雜菜拼盤依家打邊爐我真係好鍾意食菜,彌補番平時食得少菜嘅日子,今日嘅我真係食咗幾碗,呢個湯底加菜多多都食得曬。讓油炸鬼依家打邊爐成日都有呢個,我真係好鍾意食油炸鬼,讓咗墨魚脆而有肉,香口得黎又唔會好油。竹蔗茅根打邊爐最鍾意就係飲竹蔗茅根,仲要次次一大支咁飲先好飲環境打卡幾好,似新式邊爐,再加上服務態度好,教我啲嘢幾耐可以食。

四寶丸

雜菜拼盤

讓油炸鬼

竹蔗茅根
打邊爐最鍾意就係飲竹蔗茅根,仲要次次一大支咁飲先好飲