2018-10-31 101 瀏覽
周末既旺角搵位食飯真係好難,所以我不嬲都會走去朗豪坊高層睇下有咩食,貪d人懶得制唔上去。餐廳望落幾整齊,而且燈光好足,比人一種好精神既感覺。店員都係以年輕人爲主,佢地既打扮都有少少韓風。入到黎先知道原來仲有韓燒食,不過又唔算太餓,所以就無揀到韓燒。脆香芝士炸雞食韓國野當然唔少得食炸雞啦!不過每次叫炸雞都有個煩惱,就係人少叫炸雞食完就飽,叫唔到其他野食。但呢度既炸雞係放係前菜,所以份量不算太多,就算2個人都食得晒。炸雞炸得都算脆,雞肉嫩滑,唯一美中不足既係唔夠熱。韓式牛骨湯傳統韓國湯,平民價錢但係要用2-3個鐘去熬煮,所以要整呢個湯都幾費神。湯水睇落好清,但其實牛骨味道濃郁。韓式牛肉炒粉絲粉絲炒到條條分明,食落又唔會話好油。牛肉份量正常,味道都屬正常水準。鰻魚鐵鍋炒飯正宗韓國食法係上菜時將d飯壓落去,咁就會整到d飯焦出黎,有d似煲仔飯咁。鰻魚口感較軟身,味道濃郁,炒飯亦都充滿鰻魚汁既味道。Captain Lab呢度d飲品都係呢間餐廳既特色之一,係門口就會見到個Juice Lab專門賣果汁。呢杯Captain Lab由熱情果、奇異果、香橙同蜜糖等調成,味道酸酸甜甜,仲飲到熱情果肉,絕對係減

Captain Lab
呢度d飲品都係呢間餐廳既特色之一,係門口就會見到個Juice Lab專門賣果汁。呢杯Captain Lab由熱情果、奇異果、香橙同蜜糖等調成,味道酸酸甜甜,仲飲到熱情果肉,絕對係減油膩感既首選。
2018-10-28