餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2022-10-19 68 瀏覽
.一直覺得飲茶食點心只限日間活動而且一飲就會用左3-4個鐘但隨住愈來愈多點心店出現夜晚都可以快快手飲茶食點心啦今次黎到呢個新派點心店除左平時食開的燒賣蝦餃同腸粉仲見到好多唔同創新口味🍤龍餃子一籠過試晒咁多個味蟹粉菠菜香蝦餃,酸菜魚鳳眼餃,松露野菌晶瑩餃,筍尖蝦餃🍤松露野菌晶瑩餃好香松露味, 入面野菌餡爽口清甜🍤筍尖蝦餃大大粒,d蝦肉都幾爽口🍤蟹粉菠菜香蝦餃唔係好食到蟹粉, 面頭果d三文魚子有點腥, 蓋過晒成粒蝦餃, 呢個麻麻🙈🍤酸菜魚鳳眼餃感覺就係辣味蝦餃上面多舊魚🙈, 冇咩酸菜魚風味但係四款蝦餃個皮都好薄帶少少煙韌推薦松露野菌晶瑩餃同筍尖蝦餃👍🏼🥟滷水鵪鶉蛋燒賣(辣)冬菇豬肉蝦做餡, 但辣味較重🍛榨菜麻辣牛肉飯本身見到麻辣有少少期待食落同燒賣餡個辣味差唔多但如果麻香味多返少少就好🧈大澳蝦醬鮮魷卷炸米網卷外皮好香脆, 餡料有蝦同鮮魷粒, 口感豐富, 帶有少少蝦醬香味又唔會死咸🥢口水汁龍利魚腸粉龍利魚同腸粉口感都好軟滑不過腸粉中間會繞住好多油雖然有青瓜做底但食到最尾果舊忍唔住要隔一隔d油🙈說是口水汁但感覺似紅油抄手如果好似平時口水雞果款汁帶少少薑蒜應該會更好🥪黑金流沙包正常發揮, 重
一直覺得飲茶食點心只限日間活動

除左平時食開的燒賣蝦餃同腸粉
仲見到好多唔同創新口味

🍤龍餃子
一籠過試晒咁多個味
蟹粉菠菜香蝦餃,酸菜魚鳳眼餃,松露野菌晶瑩餃,筍尖蝦餃

🍤松露野菌晶瑩餃
好香松露味, 入面野菌餡爽口清甜

🍤筍尖蝦餃
大大粒,d蝦肉都幾爽口

🍤蟹粉菠菜香蝦餃

🍤酸菜魚鳳眼餃
感覺就係辣味蝦餃上面多舊魚🙈, 冇咩酸菜魚風味

但係四款蝦餃個皮都好薄帶少少煙韌
推薦松露野菌晶瑩餃同筍尖蝦餃👍🏼

🥟滷水鵪鶉蛋燒賣(辣)
冬菇豬肉蝦做餡, 但辣味較重

🍛榨菜麻辣牛肉飯

但食到最尾果舊忍唔住要隔一隔d油🙈
說是口水汁但感覺似紅油抄手
如果好似平時口水雞果款汁帶少少薑蒜應該會更好

🥪黑金流沙包
正常發揮, 重點係有流心已經合格
  • 大澳蝦醬鮮魷卷
  • 松露野菌晶瑩餃