2021-05-17 43 瀏覽
呢間原本係做開單點火鍋,主打高價位邊爐市場,但最近就轉左做半放題式,而且又有三樣煲揀,所以就去試吓佢😆每人$298,就有自選一款煲底,有雞 鴨 豬手揀,我地就揀番穩穩陣陣既惹咪雞煲算🤤啲雞上枱嘅時候就已經差唔多熟,只要再煮翻滾就可以食得,當我地將啲雞炒吓嗰陣,個煲既香味已經爆發出嚟,啲汁完美咁將雞包住,果然夠哂惹味🤤🤤,而且啖啖肉,唔會嚿嚿都係骨咁😆我地叫咗小辣,不過都係覺得有啲辣🥵但有麻既感覺,所以都食得過癮😚食完雞煲就到打邊爐環節,一開始已經送上咗三款拼盤,主要分為肉 海鮮 手工丸餃👍🏻,份量十足,尤其係肉類拼盤,澳洲和牛切得非常厚身,充滿肉感,但一啲都唔難咬😚😚黑毛豬豚肉肥瘦分明,睇啲色澤都知係靚野,肉質鮮嫩,豬油香豐膄😍海鮮貝類為主,而啲蝦非常彈性而且好鮮甜,而手工丸餃最令我驚喜,尤其係蝦丸,爽脆彈牙,味道又鮮甜,係我食過最好食既之一,墨魚丸都夠足料,但略嫌啲黑松露味有啲搶,唔係太啱我食😂雲吞佢哋加咗啲泰式元素落去,好似有啲冬蔭公味,都幾有新鮮感😋食埋啲拼盤,其實都差唔多,叫多少少配料都已經夠哂喉😝呢度雖然轉左做半放題形式,但啲配料仍然高質,啱哂叫埋啲frd一齊嚟食👭👭

海鮮貝類為主,而啲蝦非常彈性而且好鮮甜,

食埋啲拼盤,其實都差唔多,叫多少少配料都已經夠哂喉😝