2019-02-04 1032 瀏覽
新年食盆菜應該算係指定動作啦,呢間酒樓平時食開夠份量味道亦唔差,但買盆菜嚟講,呢間都算係第一次,即管試吓好唔好食啦【宣傳單張】睇相好似好吸引,我哋人唔多,買咗個$988嘅盆菜,六位用,依照佢平時午市晚市嘅份量,應該夠食嘅【醬汁,蘿蔔,支竹,娃娃菜】食得都幾講究,醬料有兩大包另外包開,膠盒裏便有白蘿蔔,已先煮熟煮淋,返熱即食,細心另外仲有支竹分開擺,唔會浸溶晒。仲送多一包娃娃菜,有啲菜中和下,減少肥膩感覺,令一個細心點【盆菜真身】廣告嘅相同事實網網佢有好大段距離,但呢個盆菜,照片同真實嘅情況,可以話係非常接近賣相擺得好靚,好整齊,望落去有好想食嘅感覺。【鮑魚】夠大隻,但可能擺喺上邊,煮得唔係咁淋【海蝦】煮左好耐,都仍然彈牙爽口【瑤柱甫】完整,大粒,瑤柱味濃郁【花菇】厚身,又入味【香芋】索晒湯汁嘅精華,夠晒粉夠入味此外仲有好多雞雞鴨鴨,豬手蓮藕,花膠海參等食材,六個人食,食到捧住個肚,除翻開一人百零蚊,抵過出街食

【宣傳單張】

【醬汁,蘿蔔,支竹,娃娃菜】

【盆菜真身】

賣相擺得好靚,好整齊,望落去有好想食嘅感覺。

【鮑魚】

夠大隻,但可能擺喺上邊,煮得唔係咁淋

【海蝦】

煮左好耐,都仍然彈牙爽口

【瑤柱甫】

完整,大粒,瑤柱味濃郁

【花菇】

厚身,又入味

【香芋】

索晒湯汁嘅精華,夠晒粉夠入味