2021-12-03
開心 又到食盆菜嘅季節了👏🏻 盆菜係喜樂吉祥嘅意頭菜🌺象徵著盆滿缽滿 團團圓圓🌕 咁有氣氛嘅新春菜式 當然要熱熱鬧鬧 喜氣洋洋 同一大班親朋好友開心share🔥呢個鼎爺私房菜推出嘅新春手工盆菜超級漲卜卜 豐富到不得了吖!🍲 有別於坊間傳統盆菜 佢特別矜貴在於除左用料上乘之餘 仲包含多款巧手精緻嘅鼎爺手工特色菜餚~重點推介:˜”*°•花膠釀雲吞•°*”˜ 做法特別 外貌精緻 以養顏花膠做雲吞皮 釀入雲吞餡料 再以韭菜絲帶作蝴蝶結🎀 外型似足個福袋 非常爽滑鮮味👍🏻˜”*°•肉蓉釀海参•°*”˜ 用上肥厚飽滿嘅海皇刺參 再喺中間釀入軟滑肉蓉 彈滑美味👍🏻˜”*°•潮汕海蝦棗•°*”˜ 炸到金黃粒粒都圓碌碌 咬落去食得到鮮蝦嘅彈牙 仲有啲蟹籽脆咯咯嘅質感👍🏻˜”*°•龍穿鳳凰翼•°*”˜ 雞翼已經去骨 啖啖肉漲卜卜 包住新鮮爽脆嘅蔬菜條 非常有口感👍🏻除左獨特嘅手工菜式 汁醬亦係重點~係盆菜嘅靈魂! 所以隨盆菜會另外附上一支以鮑魚同南乳秘制嘅上湯醬汁 味道唔會太鹹 非常滋味我嘅建議食法係:襯盆菜送到黎仲暖嘅時候 先搬走上層食材 再加入秘制醬汁加熱 等底層最索汁嘅材料 例如枝竹 豬皮 黃芽白
盆菜係喜樂吉祥嘅意頭菜🌺
象徵著盆滿缽滿 團團圓圓🌕
重點推介:
˜”*°•花膠釀雲吞•°*”˜
˜”*°•肉蓉釀海参•°*”˜
用上肥厚飽滿嘅海皇刺參 再喺中間釀入軟滑肉蓉 彈滑美味👍🏻
˜”*°•潮汕海蝦棗•°*”˜
˜”*°•龍穿鳳凰翼•°*”˜
除左獨特嘅手工菜式 汁醬亦係重點~係盆菜嘅靈魂!
所以隨盆菜會另外附上一支以鮑魚同南乳秘制嘅上湯醬汁
味道唔會太鹹 非常滋味
我嘅建議食法係:
襯盆菜送到黎仲暖嘅時候 先搬走上層食材 再加入秘制醬汁加熱
等底層最索汁嘅材料 例如枝竹 豬皮 黃芽白 鮮豆卜 吸收醬汁精華
而炸物以及其他精選食材可以之後再慢慢加入
咁就唔怕下面熱上面唔熱啦
而呢度嘅盆底加左一塊鐵片 咁就唔怕痴底食食下聞到𤓓味👃🏻~
呢個六位用嘅期間限定新春手工盆菜外送速遞🚚
原價$3288 宜家團圓價$2888就食得到喇🍲
想同親朋好友一齊喺屋企暖笠笠食盆菜嘅話
就快啲訂定 記得要提早5日預訂啊~
預售日期:
☃️冬至只限四天18/12-21/12 (2021)
🧧新春只限八天29/1-31/1及2/2-6/2 (2022)
📱查詢及訂購whatsapp: 46339887(只限信息)