估唔到依家將軍澳都開咗PICI啦!見到佢哋推出咗「新春限定menu」,梗係要去試啦~🌟紹興蝦蓉意大利雲吞‼️食一啖已經覺得驚為天人!將中式嘅紹興酒融入西式嘅意大利雲吞,點解可以將兩樣食材處理得咁融洽?特別係個醬汁,好完美地呈現紹興酒嘅香氣,但一啲都唔會過於濃烈難以入口,意大利雲吞中間嘅蝦蓉分量多,食落啖啖肉,強烈推薦💯🌟 肉桂香橙甜鴨細麵‼️細麵嘅質感又滑又爽,保持到麵條嘅韌性,加埋甜鴨肉同肉桂香橙嘅味道,所以食材配合得天衣無縫,好食!🌟The Chilli Lab 意大利肉腸‼️肉腸面層係用咗the.chilli.lab嘅招牌蒜蓉辣椒醬,入口夠蒜夠辣,同肉腸好夾🌟鮮刨黑松露細扁麵(素)‼️有大量嘅鮮刨黑松露,入口每啖都充滿黑松露香🌟秘製肉丸(3粒)‼️估唔到肉丸係咁大粒@@ 而且灑滿大量嘅芝士,肉丸充滿芝士嘅鹹香,正呀🌟 芝麻意式奶凍‼️上面係香滑嘅椰子奶蓋,底下嘅芝麻奶凍又滑又香甜,黑芝麻味道濃郁突出🌟Tiramisu‼️每次嚟都必食佢哋嘅Tiramisu,真係好滑好香!食完都唔會覺得膩
估唔到依家將軍澳都開咗PICI啦!
見到佢哋推出咗「新春限定menu」,梗係要去試啦~
🌟紹興蝦蓉意大利雲吞

🌟 肉桂香橙甜鴨細麵

🌟The Chilli Lab 意大利肉腸

🌟鮮刨黑松露細扁麵(素)
‼️有大量嘅鮮刨黑松露,入口每啖都充滿黑松露香

🌟秘製肉丸(3粒)
🌟 芝麻意式奶凍

🌟Tiramisu