2020-06-03
平時食素食的,多數都係以中菜為主,或者自助餐,要搵一間西餐專門食素的,真係唔容易!呢間餐廳好簡樸,好chill & relax食物選擇好多,諗左一陣子,終於決定到食咩C. MoMo其實係尼泊爾餃子🥟有蕃茄醬&印度香料,辣辣地甜甜地,好開胃有米飯跟的,撈飯食一流餃子入面有素肉及蔬菜🥬好味道Slider: RendangMini burger好厚呀一啖咬唔哂有未來牛肉餡餅、羅望子醬、涼拌菜絲味道有啲似酸甜醬,好惹味,夠特別平時食一個burger會感覺好膩,但呢個食完之後完全無膩既感覺,而且食完無罪惡感Harissa Meatball + Arabic Pitta呢個係咖喱系列,係素肉丸,味道一啲都唔辣,因為有椰汁中和左個辣味配上了皮塔麵包,即係類似印度既NaanLychee Juice水果口味Shake由於呢間係全素食店,所以呢杯shake唔係用牛奶的,用左燕麥奶整的味道比較light,唔會好甜,我幾鍾意呢個口味
呢間餐廳好簡樸,好chill & relax
食物選擇好多,諗左一陣子,終於決定到食咩
C. MoMo
其實係尼泊爾餃子🥟
餃子入面有素肉及蔬菜🥬好味道
Slider: Rendang
Mini burger好厚呀一啖咬唔哂
有未來牛肉餡餅、羅望子醬、涼拌菜絲
Lychee Juice
水果口味Shake