2024-03-02
📍紅米荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下8號舖••••••••••••••••••••••••••••••超級抵食嘅新式茶餐廳💕好欣賞佢地樣樣食物都夠曬足料有份量😝除左傳統茶餐廳的常見菜式🫧仲有啲較新穎的配搭及各式各樣的小食⚡️每款都睇得出好有心思😚絕對係附近打工仔嘅福音❕••••••••••••••••••••••••••••••💝蔥油厚切豬扒伴三眼煎蛋飯 $59➕迷你田園沙律 $8➕法式牛角包 $8➕意式蕃茄湯 $8➕凍檸樂 $9一上檯已經俾巨大的豬扒震撼到💢真係大過我隻手,絕對係真材實料😌豬扒外面煎得香脆微焦而內裏肉質軟嫩😋蘸埋佢地自家調製嘅蔥油+甜豉油😎簡直係絕配💯值得一提呢度嘅蔥油相比外面果啲冇咁鹹⭕️即使就咁直接食都冇問題👌🏻同我一樣鍾意蛋黃撈飯嘅朋友一定好滿足😌3隻煎蛋包你絕對夠曬黎送飯😛••••••••••••••••••••••••••••••💝板煎雞扒蛋包飯配意式茄汁 $58➕唐揚炸雞4件 $12➕沙嗲雞肉串燒 2串 $12➕歡樂菠蘿冰 $8一望已經知係非常嫩滑的炒蛋🍳另外好欣賞佢地嘅番茄炒飯底🍅炒得夠曬乾身,入口完全唔油膩🥰最有驚喜嘅小食絕對係唐揚炸雞🤩上檯時表面
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下8號舖
➕法式牛角包 $8
➕意式蕃茄湯 $8
➕凍檸樂 $9
一上檯已經俾巨大的豬扒震撼到💢
真係大過我隻手,絕對係真材實料😌
豬扒外面煎得香脆微焦而內裏肉質軟嫩😋
➕沙嗲雞肉串燒 2串 $12
➕歡樂菠蘿冰 $8
一望已經知係非常嫩滑的炒蛋🍳
另外好欣賞佢地嘅番茄炒飯底🍅
炒得夠曬乾身,入口完全唔油膩🥰
最有驚喜嘅小食絕對係唐揚炸雞🤩
上檯時表面仲有滋滋的油泡🤓
可見係新鮮滾熱辣🔥
入口香脆而且能鎖住內裏雞肉的肉汁🍗
再搭配泰式雞醬更加惹味✨
#蔥油 #豬扒 #蔥油豬扒 #煎蛋 #雞扒 #蛋包飯 #邪惡蛋包飯 #炸雞 #湯飯 #鐵板餐 #香港餐廳推介 #港式茶餐廳 #人氣飯堂 #紅米 #scallionoil #pork #sunnysideup #chickenfillet #omurice #friedchicken #chachaanteng #hkredrice
#荔枝角美食 #香港美食