2016-04-05 4268 瀏覽
成日去諾士佛台飲酒前,都會經過so thai so good,可惜每次都食飽,每次都話下次一定要黎😂😂下次下次,終於都黎喇!由於臨時決定黎,所以冇book位,等左大約半個鐘終於入得✌🏻️店內裝修簡約,坐得都幾舒服😁 椒鹽蒜辣魷魚:有大約十舊,炸得唔算太脆身,魷魚幾煙靭,但係以炸魷魚黎講就比較差了。但係個醬令我幾驚喜,酸酸甜甜咁好開胃😁可惜下次黎應該唔會再叫呢個 脆炸茄子配泰式辣醬:一粒粒茄子其實就冇特別,特別就在於炸茄子上加添七味粉,再配泰式辣醬,茄子味幾出,炸粉唔會太厚,亦唔會油膩,份量都幾多,用黎送啤酒一流✌🏻️ 豬肉及雞肉沙嗲串燒:好正常而且不過不失嘅串燒。沙爹醬比較甜,比其他舖嘅沙爹醬少左啲花生味。 泰式青木瓜沙律:外觀好靚,佢沙津個汁係用滴管裝,你食既時間自己加落去😆味道甜甜酸酸而且幾清新,好開胃嫁,真係好玩又好食! 黃金蝦配秘制醬汁伴蕃茄沙律:個醬汁好特別好好味,蝦即使淋上醬汁後都唔會變腍,仍然脆身😉可惜我地份量得3隻😞四個人去一個人冇得食嚕!但係呢個十分推薦,真係好味! 香辣肉碎炒泰式金邊粉:味道偏甜,份量適中其實好食、惹

椒鹽蒜辣魷魚

脆炸茄子配泰式辣醬

豬肉及雞肉沙爹串
豬肉及雞肉沙爹串

泰式青木瓜沙律

黃金蝦配秘制醬汁伴蕃茄沙律

香辣肉碎炒泰式金邊粉:味道偏甜,份量適中其實好食、惹味嘅,但係我個人唔太中意雜豆,而呢個金邊粉係超級多青豆,即刻扣分😩
香辣肉碎炒泰式金邊粉

泰式脆皮豬手:好好好大份,真係好脆皮。豬手上碟時連同條豬手大骨一齊上,好有氣勢👍🏻咸度適中,肉質夠鬆軟,外脆內軟,係會encore之選😆
泰式脆皮豬手

另外當亦有叫野飲,四個人食食到非常之飽!其實我見佢啲甜品都幾靚但今次冇叫,下次一定試😤😤😤一人around💰HKD230,呢間新派泰式餐廳果然冇令我失望!下次一定再黎✌🏻️
2016-03-25
30 分鐘 (堂食)
脆炸茄子配泰式辣醬
黃金蝦配秘制醬汁伴蕃茄沙律