2023-06-28
呢間<巴辣仔烤魚>我留意咗一段時間,主要以活魚為主題來做特式烤魚鍋,今晚終於有機會來試下新野!~餐廳環境非常舒適,夠曬闊落。今晚雖然係平日,但係都幾多客人,不過好好彩,我哋等咗十分鐘左右就有位可以入座。值得一讚嘅係,呢度上菜非常之快,我哋落咗單一陣,好快啲菜就送上來啦!~<沙巴龍躉烤魚醬香味>呢度嘅烤魚份量絕對係重量級,烤魚用上熱鍋來盛放,熱辣辣咁上枱,原條甘烤住。醬香味嘅烤魚用上非常之多嘅配菜材料來一齊炆烤,又香又惹味,而且龍躉嘅魚肉非常鮮甜肉彈,非常好食!~<鐵板燒茄子>用上大量嘅蒜蓉嚟烤,蒜香味道十足。呢度嘅串燒,絕對係必食嘅item之一,我哋叫左燒羊肉串、燒牛肉串、燒五花肉串,同埋燒雞翼串。呢度嘅串燒用咗好多香料來醃製,而且仲加上滋味無窮嘅孜然粉,令到肉質更加惹味。呢度就算連烤菠蘿都做得相當認真,上面帶有薄薄嘅焦糖脆脆,咬落去菠蘿肉香甜又多汁,非常好食。<紅糖糍粑>又係另一度驚喜之作,外脆內軟,入口帶有甜絲絲嘅感覺,咬落去煙煙韌韌,作為甜品,絕對值得一試。由於呢個魚鍋實在太好食,我哋唔想浪費左魚鍋入面的配菜同鮮甜醬
<沙巴龍躉烤魚醬香味>
<鐵板燒茄子>用上大量嘅蒜蓉嚟烤,蒜香味道十足。
呢度嘅串燒,絕對係必食嘅item之一,我哋叫左
由於呢個魚鍋實在太好食,我哋唔想浪費左魚鍋入面的配菜同鮮甜醬汁,所以我哋仲叫咗千張(即係豆腐皮)同埋紅薯粉,放落去烤魚鍋度一齊食,豆腐皮同埋紅薯粉吸收曬魚湯入面嘅精華,鮮味十足。
另外呢度仲有個加分位,就係有個自助嘅甜品吧,呢度供應咗菊花茶同埋紅糖冰粉,紅糖冰粉仲有大量嘅配料可以自己任裝,任添任食,抵讚吖!!~
整體嚟講,我覺得呢度無論食物質素、份量、價格、服務同環境,都非常之好,下次一定會再來。