2024-01-17 157 瀏覽
*/小朋友一向係雞蛋仔控🤭佢可以自己一個人食晒成底雞蛋仔😂見到佢食得咁開心,我都好想搵啲特別嘅雞蛋仔俾佢食😋😋😋今次我哋去咗旺角搵好嘢食😎就係朗豪坊既Bite by Bite😎原來喺旺角第二間分店嚟😌以新派港式甜品小食為主打,每樣食物保留左香港特色之餘,仲加咗新款口味😋😋餐廳環境:餐廳係喺朗豪坊food court入面,好容易就搵到😌一入到餐廳,環境十分光猛,俾人感覺好舒服,而且用咗簡單嘅設計,以白色為主,座位都好舒服👍🏻👍🏻👍🏻食物方面:我哋叫咗一杯草莓鮮奶,兩份雞蛋仔,開心果紅莓提拉米蘇同埋新煎釀三寶😙😙草莓鮮奶🍓同一般嘅鮮奶唔同,除咗有好濃嘅士多啤梨味,仲有好多士多啤梨果肉,再加埋少少焦糖脆脆,勁好飲😍😍😍小朋友飲到停唔到😂😂莓莓汁萬歲雞蛋仔🍓唔好以為係一般嘅雞蛋仔,我哋加咗草莓醬、Oreo同埋芒果,仲有士多啤梨一齊食😍😍😍簡直係人間極品😙😙😙一次過滿足咗又食甜品又有水果嘅願望🤭🤭🤭芒芒西米露雞蛋仔🥭完全冇諗過西米露可以加係雞蛋仔入面😂😂食落去味道出奇地夾,我哋仲加咗蜜糖脆脆、海鹽焦糖同埋藍莓一齊食😍😍😍有多重口感,正到好想試埋其他口味嘅雞蛋仔🤭🤭🤭開心果紅莓提拉米蘇罐罐呢個一定

餐廳環境:

食物方面:

草莓鮮奶🍓

莓莓汁萬歲雞蛋仔🍓

芒芒西米露雞蛋仔🥭

開心果紅莓提拉米蘇罐罐
呢個一定要試👍🏻👍🏻👍🏻我勁鍾意開心果味,呢個甜品勁多開心果碎,夾埋提拉米蘇一齊食,簡直每一啖都係最高享受🥹🥹🥹🥹又吾會太甜🤭我諗我可以一次過食5個😂😂😂

新煎釀三寶🍆
食完甜品食返啲小食,煎釀三寶就食得多,呢度嘅煎釀三寶特別之處在於佢個腐乳醬,原來點落一齊食都幾特別,而且啲煎釀三寶好足料,啖啖肉😋😋😋

下次要帶埋爸爸再去先,佢都好中意食雞蛋仔🤭🤭你哋都快啲去試下喇😙😙

旺角朗豪坊店【小點角落Bite by Bite】
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
營業時間:星期一至日11:30-22:30

@bitebybite.hk
#小點角落 #BitebyBite #朗豪坊 #掃街 #香港街頭小食 #相機食先 #香港美食 #打卡好去處 #旺角 #旺角美食 #港式小食 #港式甜品 #街頭小食 #全日自由選餐單 #雞蛋仔