2022-08-12
龍點心屬於新派點心 精緻得黎又好食 全部都係即叫即整 食點心最緊要熱辣辣 呢度就做到啦😗茶位$8/位 有菊普 香片 鐵觀音普洱等選擇 我就簡左菊普 清香而解膩 我叫左幾款點心 第一樣最吸引我既就係拉絲菠蘿包 對於我依個菠蘿包控黎講 見到好難唔心心眼😍 一碟3個迷你菠蘿包 菠蘿皮香甜鬆脆 麵包鬆軟 看似平平無奇 入面有軟心拉絲芝士 可以拉到長長既芝士絲 推介推介❤️另外點左店入面既招牌點心 龍餃子 呢籠點心拼盤超精緻有4款餃子🥟 包括酸菜魚鳳眼餃 蟹粉菠菜香蝦餃 松露野菌晶瑩餃同筍尖蝦餃皇橙色鮮豔既外表 酸菜魚鳳眼餃味道好濃郁 面頭有塊魚肉 入面包住蝦同酸加上花椒 味道帶微辣 好惹味😋菠菜蝦蓉上鋪滿蟹籽 搭配好新穎 食落好鮮味筍尖蝦餃皇勁足料 大大粒蝦新鮮彈牙松露野菌餃紫色外皮同埋外型好吸引 食落好香松露味 加埋雜菌碎一齊 好滋味厚切叉燒腸粉勁真材實料 滑嘟嘟既腸粉皮包住滿滿既叉燒 叉燒肥瘦均勻 係好出色既叉燒腸整體黎講創意滿分💯 賣相吸引精緻 性價比高 下次想飲茶🫖我會再帶屋企人黎試😗🫶🏻下午茶和晚市時段仲抵啲 有八折喔!
菠菜蝦蓉上鋪滿蟹籽 搭配好新穎 食落好鮮味
筍尖蝦餃皇勁足料 大大粒蝦新鮮彈牙