2024-07-10
📍 2個人又想飲茶👭 我都會選擇非傳統的新式點心店! 龍點心以霓虹燈🪩做裝飾 將老香港情懷融入餐廳中~帶點懷舊感📺 但食物卻新穎有創意🌀 嘆世界燒賣拼盤 x1 (6口味各1粒) 聽店員講係最近先升級咗呢幾款口味 包括冬蔭功泰辣、黑蒜帶子、芝士墨魚、黑松露珍香、泡菜蒜辣、俄式羅宋🙋🏻♀️ 以世界美食做主題 每款燒賣都內餡滿滿 蝦肉彈牙爽口 熱辣辣咁食落好滋味 🔔 另外喜歡飲湯的朋友有福了! 冬蔭功泰辣、泡菜蒜辣同俄式羅宋 以湯作饌✅ 湯汁濃郁 我最鍾意泡菜燒賣 微辛湯汁加埋泡菜爽口質感 有口感😻 /俄式羅宋就帶點酸甜好開胃/ 芝士墨魚味道濃郁 芝味大爆發! 🌀 馬拉小籠包 & 松露野菌晶瑩餃 馬拉風味嘅小籠包又真係未試過🤭 因為加入肉骨茶 故顏色帶點茶啡色 每一隻都飽滿多汁 皮薄但卻唔會漏湯 藥材味唔會太over! 松露野菌晶瑩餃 一咬就有濃烈既黑松露香味 內餡飽滿通透 包滿菇菌+粟米+翠玉瓜粒等大量蔬菜 感覺健康~🌀 鳳尾蝦多士蝦多士🦐細細份 酥脆多士混入彈牙蝦膠 兩種唔同嘅口感融合埋一齊 做得好好 推薦推薦! 💟 🌀 脆脆富貴紅米腸粉 即拉腸粉口感夠軟淋 顏色好鮮豔😂 內裏包
🌀 嘆世界燒賣拼盤 x1 (6口味各1粒)
🌀 馬拉小籠包 & 松露野菌晶瑩餃
🌀 鳳尾蝦多士
🌀 脆脆富貴紅米腸粉
即拉腸粉口感夠軟淋 顏色好鮮豔😂 內裏包住網紗酥脆炸蝦 配有甜豉油麻醬同泰式甜酸醬 迎合唔同人口味🔥
🌀 鳳爪排骨飯
米飯粒粒分明 排骨香滲透於飯粒之中 配搭甜鼓油 簡單好味!