2021-04-28 311 瀏覽
每逢初一十五都緊係素食日啦🌱兩年前食過素年,佢仲係新開嘅一間位於深水埗嘅小店,兩年後嘅今日已經有兩間分店,今次就去荃灣嘅分店試下佢,留意番三間分店都有唔同嘅餐牌🌱-風格簡約舒服,同樣都係日系,夠晒光猛,位置喺三陂坊大排檔嘅中間,簡直就係漆黑中嘅螢火蟲🐞🌟言歸正傳講返嘢食先,今次叫咗四樣嘢食,-🍔不可能漢堡包 $𝟭𝟮𝟴 Impossible Meat 一啲都唔陌生㗎啦,食過幾次不可能漢堡肉完全不會膩口,最鍾意切開佢好似五成熟咁嘅樣👊-🍝葡式紫薯芋頭片意粉 $88 第一次食,葡汁強烈,配料有蟹爪菇、紫椰菜、甘荀絲、紫洋蔥絲,再加上炸芋頭片及炸紫薯片,係必須加埋兩塊脆片一齊食,如果就禁食意粉會比較單調,意粉亦煮得恰到好處,軟硬兼施,但敗北係芋頭片唔脆。-🍝泰式香辣不可能肉碎意粉 $88 其實我本身都幾怕食炒意粉,因為我怕太油膩,但以碟炒到幾乾身非常香口👍🏻但味道相對淡口少少,可能因為其他都屬於重口味。-冬陰意大利飯 $88 既然上次食左冬陰公闊條麵,今次見到有risotto,就試試佢🤤配料一啲都唔孤寒,食落超濃冬陰公味,而且夠晒辣食落去會一啖接一啖,夠曬泰式風情🇹🇭對我唔太食辣嘅人來講,都岩

不可能漢堡包

🍔不可能漢堡包 $𝟭𝟮𝟴
葡式紫薯芋頭片意粉

🍝葡式紫薯芋頭片意粉 $88
泰式香辣不可能肉碎意粉

🍝泰式香辣不可能肉碎意粉 $88
冬陰意大利飯

冬陰意大利飯 $88
既然上次食左冬陰公闊條麵,今次見到有risotto,就試試佢🤤配料一啲都唔孤寒,食落超濃冬陰公味,而且夠晒辣食落去會一啖接一啖,夠曬泰式風情🇹🇭對我唔太食辣嘅人來講,都岩岩好。
整體來講新派素食真係唔錯,對素食人來講又想嘆吓日式風情,就不妨尼試試🌟
2021-04-26
50 分鐘 (堂食)
不可能漢堡包
葡式紫薯芋頭片意粉