2023-07-02 277 瀏覽
而家香港茶餐廳已轉型為冰室。這間食店經常排長龍,星期日的中午,見未需要排隊,自己一個人去試。講左會搭枱,所以也給我一人坐卡位,感覺舒服得多,若不是卡位,我就未必食了,因為有啲擠。有數款午餐,今日是牛扒、炒飯、焗魚等。主餐牌食物款式繁多,有飯粉麵同漢堡飽等。我個人很欣賞這,因為一家人各有不同喜好,來這也可以選擇所好。我揀了午餐焗黑松靈魚柳意粉。份量不少,魚柳也大大片。黑松露味不要想多,始終五十幾蚊,又不是西餐廳。意粉軟硬適中,味道偏淡,我鍾意,可以自己加其他調味料。凍啡,少冰,但最後飲完都有超多半杯碎冰粒。味道不錯,搭枱的叫了熱啡,我嗅到很香。正因為這裡食物選擇多,今次唔太鍾意,下次還可以試別的。
正因為這裡食物選擇多,今次唔太鍾意,下次還可以試別的。
2023-07-02