2022-10-01 60 瀏覽
小店位於中環嘉咸街,地點較隱蔽,主打多款越式粉麵同小食🇻🇳!餐廳環境以簡約風為主調,座位寬敞令人感覺舒適,而且店員嘅服務都好周到,簡直係一大個bonus😊 中環返工嘅朋友仔不妨過嚟試吓呀!前菜同小食要咗三款😬 炸賓墟感覺似係脆米餅,表面有越南沙嗲醬、蔥油、豬肉鬆同櫻花蝦🌸!味道鹹鹹香香咁幾有風味~ 越南米紙卷配料有酸菜、米粉、青瓜、生菜、紫菜、搭配四選一嘅主食同自製花生醬伴碟🥜!想健康啲嘅可以試試牛油果豆腐蔬菜🥑~ 豆腐彈牙美味,搭配牛油果都幾特別🤣 整體口感豐富,入口清爽,十分開胃👍🏻越式米子薄餅香脆可口,中間位帶點煙韌嘅口感,新奇又好食😝 有四個口味同兩個醬汁自由配搭!鍾意食牛嘅當然要叫牛脷同牛腩啦😙 牛脷厚實爽口,牛腩十分軟嫩🐮 搭配由沙律醬、沙嗲醬、蛋同蔥花調製而成嘅胡志明醬都幾惹味🔥 其餘配料仲有芫荽、乾蔥、芝士同洋蔥八添,超級豐富🥹Prime Pho Bo係餐廳嘅招牌菜🥰 封門柳、牛脷、牛腩、牛丸、牛展、牛筋、牛尾、扎肉樣樣有齊晒🤣 每款都好入味而且超級軟嫩😌 湯底以二十四小時熬製而成,牛味十足,搭配自家製油條令到成個口感同層次昇華咗😍見每一台都嗌咗杯蜂蜜椰子牛奶越南咖啡☕️

見每一台都嗌咗杯蜂蜜椰子牛奶越南咖啡☕️~ 果然有啲料到😋 左邊係越南式嘅滴漏咖啡搭配甜甜地嘅蜂蜜,而右邊係椰子牛奶🥥!店員話要先攪拌椰奶後再落咖啡,整體味道香濃而唔苦澀,椰奶都幾綿密,值得一試😉 青檸梳打都唔錯,解渴消暑,好refreshing🌱