2022-10-22
“Chôm Chôm” 係Blacksheep 旗下其中一間餐廳,bookmarked 咗好耐想試,食完之後覺得未必會再去幫襯。我對越南菜認識唔深,多數都係食越南粉😂😂呢餐所有越南菜式都係辣同埋鹹。我自問都算食得辣,但冇諗過係辣到想噴火🔥嘅程度🥵雞髀肉串燒燒得好地地,無啦啦加咗勁多青椒醬喺上面,剩係得個辣字。“Drunken Clam Pizza”幾特別,個餅底唔係我哋普通食pizza嘅隻, 而係燒過嘅米紙,口感有啲似明輝蝦片😂服務方面職員十叫九唔認,有啲顧住自己喺度吹水。可能當時餐廳唔多人所以冇留意到我哋掛。老實講,呢間係我去過Blacksheep旗下嘅餐廳服務最差嘅一間。收得咁嘅價錢係中環區唔愁冇其他選擇囉。▫️VFC Wing (HKD118)▫️Drunken Clam Pizza (HKD148) ▫️Chicken Thigh Skewer (HKD118) ▫️Sate Okra (HKD88)▫️Thit Kho Pork Skewer (HKD128) ▫️Crispy Duck Roll (HKD128)▫️Gwei Lo Draught (HKD98)▫️Pineapple Sp
▫️VFC Wing (HKD118)
▫️Drunken Clam Pizza (HKD148)
▫️Sate Okra (HKD88)
▫️Crispy Duck Roll (HKD128)
▫️Gwei Lo Draught (HKD98)
▫️Pineapple Spritzer (HKD68)