2016-06-26 618 瀏覽
知道尖咀新開左間新派韓食店,即刻媽住朋友仔上去試下餐廳門面同menu 都好唔似韓食店,好有文青feel. 而且waiter waitress 都係真。韓國人!似西餐廳menu 好似文青插畫咁靚,所以我就跟呢三個圖order 我既食物la 呢道餸叫"三光寺的燃燈節"係甜辣醬炒雪人年膏加炸魚糕串雪人形態年糕,唔止外形可愛,仲同d 辣醬好match, 比平時長條形更入味同更有咬口炸魚糕串有兩隻口味,呢隻煙un d, 另一隻有紫菜包住炸,脆口d 不過有d 油"北漢山看雲海"韓國米酒煮蜆呢味係店內那位唯一香港waitress大力介紹我地既,食落無咩酒味,但蜆係well cooked 好鮮味。但出奇地芝麻葉份量同味道好重,朋友唔鍾意到一隻都唔肯食。。我覺得個味道幾特別,而芝麻葉帶出蜆既鮮味,但未必人人都arm la向著月兒唱羌羌水月徠係新式韓國煎餅餅底有d 似薯粉滑滑地,上面係好新鮮煮得好Q 既魷魚。餅底口感有趣但無咩味,要用配上既sauce 加味,酸酸甜甜我幾鍾意仲order 左沙冰,朋友飲草莓yogurt 味,我飲既係五谷味,有d 似芝麻糊
知道尖咀新開左間新派韓食店,即刻媽住朋友仔上去試下
似西餐廳
呢道餸叫"三光寺的燃燈節"

係甜辣醬炒雪人年膏加炸魚糕串
"北漢山看雲海"
韓國米酒煮蜆
但出奇地芝麻葉份量同味道好重,朋友唔鍾意到一隻都唔肯食。。
向著月兒唱羌羌水月徠
係新式韓國煎餅