2016-10-21 5298 瀏覽
經朋友介紹下,我地今晚去左銅鑼灣食一間新派點心。店內環境好寬敞,每張台分隔有一定空間讓客人有一定既私隱度,店家亦會採用OPEN KITCHEN等客人可以一覽點心師傅既煮食過程,但係店內既控油絕對無問題。另外,餐廳內亦有大房提供比一大班人既聚會。猛虎咬一口 - 我地簡左店員推介既豬腩肉餡,另外亦可選擇雞或者炸魚,豬腩肉炆得非常之淋同入味,入口即溶,配上特製既洋蔥燒汁非常惹味。包既質感有D似台式刮包既質地好鬆軟,包既面仲加左D老虎腳印好得意。玉桂香鴿 - 師傅會幫客人預先將乳鴿開邊方面進食同時間亦可以封鎖肉汁,食落表皮非常香脆,乳鴿既肉又夠嫩滑,抵贊!!另外,店家亦會準備手套比客人方便食乳鴿。28雲吞擔擔 - 雲吞份量多,每隻都好飽滿有大大隻鮮蝦同豬肉餡,麵條係自家製的,質感類似陽春麵,都幾彈牙。自家手抓餅 - 每份有兩件,手抓餅外表煎得金黃香脆,餡料有炒蛋同肉鬆,食落既口感層次幾豐富。紫蓉喵星人 - 食到甘上下我地都開始點D甜食,首先我地就叫左喵星人,哈哈師傅真係會整左一個貓樣出來。餡料就係紫薯蓉,唔會過甜但紫薯味非常濃郁,呢個喵星人岩晒女士拍照。奶黃蜜語 - 顧名思義其實係奶黃包,但每

奶黃蜜語 - 顧名思義其實係奶黃包,但每一SET包都會有唔同既字係面好有創意,我地既就係叻叻朱,無記錯好似仲有“講呢D”同其他。拍照又係一流。