2018-08-30
🥟一哥點心🥢喜愛點心既我好想推介呢間係元朗既新派點心店🙌🏻..👉🏻 •)千島醬脆皮蘿蔔糕($27)👈🏻炸到外脆內軟既蘿蔔糕第一次食🤨估唔到又同千島醬幾夾喎🥗而且清新既醬中和左炸物既油膩❣️..👉🏻 •)紫薯流汁煎埋仔($27)👈🏻咸水角既外皮多了一粒粒的脆脆🍠有點意兒油😢但奶皇流心咸香十足😋而且份量十足....皮薄多汁🤩但食一個就有點兒膩了😮 ️..👉🏻 •)春風得意腸($32)👈🏻一直覺得呢款腸粉簡直係偉大的發明😍軟軟的外皮配上脆脆的炸皮加上爽口彈牙的蝦肉餡料🍤而且一哥會有埋蟹籽令口感更豐富🤤️..👉🏻 •)xo醬菜苗餃($28)👈🏻雖然不是較為特別的點心!!但滿滿的鮮蝦就值得推介了😆但唯一不足的是xo醬不夠突出☹️ ️..👉🏻 •)一哥流沙包($23)👈🏻食完另一款流沙點心後覺得一切都是浮雲了..😱包較厚 咬左2啖先食到內餡..🤔內餡一樣不特別多講了.但較推薦另一款..👉🏻 •)家鄉咸水角($19)👈🏻保持到水準..就算凍左都唔油膩👏🏻而且餡料好夠味🤙🏻..整體黎講價錢尚算合理👍🏻而且服務好好😁值得一試..
喜愛點心既我好想推介呢間係元朗既新派點心店🙌🏻
👉🏻 •)千島醬脆皮蘿蔔糕($27)👈🏻