最近去咗柯士甸圓方依間「ANJU MODERN KOREAN」食晚飯,氣氛、環境幾好,趁住ANJU歡樂時光Happy Hour優惠現已推出,逢星期一至星期日下午4時至晚上7時即可享有優惠價錢,所以就同朋友嚟飲下嘢傾下偈,揀翻杯靚靚Cocktails打下卡、把酒談心,餐廳雖然由韓國人打理,但帶點Fusion菜嘅感覺,味道上比較新穎。*此餐廳收取加一服務費。和牛後腰肉脊(單點$328),五成熟,肉質色澤粉嫩,牛味濃郁,配以韓式烤肉醬食用,味道甜鹹,舞茸菇口感爽滑,西蘭花苗味道清甜,洋薑片味道酸中帶辣。細份韓式炸鷄(單點$118),表面鋪有香蔥、紫椰菜,採用三黃雞製作,即叫即炸,雞脾食落類似麥炸雞,口感外香脆內嫩滑,炸衣口感薄身,雞肉食落好Juicy,配以韓式甜辣醬食用,食落好惹味,配以芥末柚子醬食用,味道清新,配菜包括有醃白蘿蔔、醃紅蘿蔔,口感爽脆,味道酸甜。蟹肉三文魚籽鬆餅(單點$88),三文魚籽食落好新鮮,蟹肉味道鮮甜,鱈魚籽慕斯口感幼滑,表面鋪有海藻粉,令鮮味更加突出,鬆餅口感鬆軟。Korean Garden (單點$128),採用伏特加、荔枝果蓉、葡萄燒酒、接骨木花糖漿、青檸製作,

*此餐廳收取加一服務費。

Korean Garden (單點$128),採用伏特加、荔枝果蓉、葡萄燒酒、接骨木花糖漿、青檸製作,表面鋪滿泡沫,口感綿密,飲落充滿花香,容易入口。

Melona Mango Soju (單點$118),採用芒果口味燒酒、伏特加、芒果、韓國Melona芒果雪條、雪碧、益力多、薄荷、棉花糖製作,芒果份量多,飲落有三重芒果味道,加入雪條做配搭,夏日炎炎飲到依杯Cocktail,真係會覺得好清爽。
  • 和牛後腰肉脊
  • 韓式炸鷄