2016-05-12 750 瀏覽
最近某韓國劇集係香港大熱, 韓風又繼續吹, 令我又開始對韓國菜心思思。今日去左119到試韓國菜, 聽講呢到既韓國野食好受歡迎……..我地睇左餐牌好耐, 於是點左幾樣野食:蟹籽手拌飯 – 本人好鍾意食手拌飯, 呢到幾手拌飯真係好好味, 脆卜卜既蟹籽加埋香脆既紫菜混合酸酸甜甜既沙律醬同埋肉鬆, 令人食到唔停到口, 口感好豐富, 值得一試!!!!!真露海鮮湯 – 一上枱, 就被佢個造型吸引左: 係一個水煲。湯裡面既材料好足料, 除左有唔用種類既海鮮 – 蝦, 青口, 蜆之外, 仲有好多蔬菜係裡面, 好健康。個海鮮湯味道十分清甜, 飲得出係冇落過任何味精, 正!!!!濟洲黑豚烏賊揪紅燒 – 見到有新品推出, 急不及待想試下。一個大鏟上放左好大隻既烏賊, 好吸引。黑豚其實係五花腩肉, 好爽口彈牙, 而且加埋佢既辣醬炒過之後辣味十足, 十分惹味。至於烏賊啖啖肉, 仲好爽口, 而且鮮味十足。我地仲點左幾杯野飲: POPEYE CIDER佢個造型好得意, 一大塊棉花糖放左係杯到, 用七喜倒入去, 棉花糖就融左。本以為兩者合埋一齊一定好甜, 點知飲落唔太甜, 清清地, 幾好飲。BLUE PUNCH –

我地睇左餐牌好耐, 於是點左幾樣野食:
BLUE PUNCH – 呢杯見佢係新品, 就點左黎試。一上枱就見到佢有一個特別既容器裝住, 一扭開蓋, 佢就自動攪動起泡, 好特別。飲落都好FRESH, 而且唔係好甜, 裡面仲有生果, 酸酸甜甜幾好味。
2016-05-11