2017-05-29
收到傳單,於是試試這間新的韓式餐廳。我覺得這間餐廳也相當有格調。第一印象係覺得隻碟子幾靚,好有特色,幾有品味。忍不住要影張相午市的餐牌較為簡單,可能是新餐廳,所以店員都好有心機介紹個餐牌,服務態度相當好。聽店員講特色是係食韓牛﹐於是點了個韓式牛扒配飯。意外的是,竟然有三道前菜,感覺好抵食前菜中,韓牛蔬菜卷最出色,賣相好靚,味道配搭很好,食落感覺清新,有開胃的感覺,食完想食多件沙律配芝麻醬都幾好味仲有碗海帶湯,份量都幾足主菜韓式牛扒配飯,味道相當好,牛扒份量足,相當大塊,大過我手掌,而且肉質很嫩,韓式汁令牛味更突出,帶甜味的汁令伴菜亦相當好食。美中不足是飯口感較黏,份量較少。主菜之後仲有甜品,甜甜地,好岩我胃口。這間韓國菜,感覺較為新潮,同印象中韓國菜有點不同,韓風無咁濃,比較似西餐廳咁,感覺偏向精緻,幾有格調,幾岩情侶拍拖食飯。感覺上吃了一道相當精緻的午餐,百多元有五道菜,相當抵食。味道相當唔錯。見到晚市餐牌有燒韓牛,有機會也會想再來試下
沙律配芝麻醬都幾好味
仲有碗海帶湯,份量都幾足
主菜之後仲有甜品,甜甜地,好岩我胃口。
見到晚市餐牌有燒韓牛,有機會也會想再來試下