2022-06-11 20 瀏覽
嚟到尖沙咀嘗試一啲新潮嘅嘢上網見到呢間餐廳原來係香港首間大麻二酚嘅餐廳所以就帶埋朋友嚟到試下呢度嘅環境昏暗但係都非常之咁啱feel彷彿好似去咗迷幻派對咁不過其實大麻二酚其實≠毒品嘅大麻呢一款其實係唔會令到人上癮但係依然會有舒緩情緒嘅效果首先我哋叫咗一款墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子首先食咗佢嘅帶子煎得非常之咁好半生熟唔會煮到成分橡膠咁而佢哋嘅蟹肉仲非常之咁多墨汁嘅味道意大利飯嘅口感非常之咁好香煎虎蝦鮮茄龍蝦汁闊麵呢款嘅虎蝦非常之咁大隻而且有成三件咁多而呢個餸菜請注意就係辣但係就咁辣嘅味道令到佢非常之咁好食吸引而且蝦就係好大隻啖啖肉蝦汁嘅味道完全融入左醬汁入面法式燒春雞配蜜糖芥未籽汁 半隻份量嘅法式燒春雞非常之咁抵食因為佢唔係完完全全好細隻嘅春雞而且仲係啖啖肉尤其雞胸非常之咁滑但係就啖啖肉完完全全味道濃郁非常再配合埋佢嘅蜜糖芥末汁仲令到個雞肉味道更加昇華而且佢嘅配菜仲有焗薯同埋蕃茄仔仲有紅蘿蔔仔令到個味道仲更加昇華雖然CBD唔算有特別嘅味道但係每一款嘅菜式食完之後都令人身心舒暢而且埋單嘅時候仲發現原來全日都有八五折非常之咁抵食
嚟到尖沙咀嘗試一啲新潮嘅嘢
上網見到呢間餐廳原來係香港首間大麻二酚嘅餐廳