2023-02-23
呢間點心有別於傳統茶樓,見佢款式都多而精緻,所以邀請朋友同我一齊試下。我地四人叫左大概10樣點心,有紅米脆脆腸粉,見佢紅色外面係吱左沙律醬,同平時食開唔同,佢真係好有驚喜,突破左傳統,薄薄既皮,裹面脆口而且有蝦肉,係好夾!黑金流沙包,外皮係黑金色既,裹面係流沙奶黃,呢個只係外表比以往食既既唔同,至於味道上,蛋黃香係夠,但呢個一定要趁熱食!凍左就好難食了!鳳爪拼金錢肚,每次去飲荼都一定會呢兩樣,牛肚夠淋,而且醬汁都係少辣,係幾香口惹味既。肉鬆馬拉糕,呢個都係比較少見,馬拉糕係少甜,但配左咸咸地既肉鬆中和番就岩岩好,而且肉鬆增加左成個糕既口感。拉絲菠蘿包,有3個超迷你既菠蘿包,其實唔係好食到入面有咩特別口味,亦都冇拉絲,唔知個特別位係邊。一口咸水角,有兩隻顏色,真一小口就食完,唔想油膩感咁重可以叫呢個。馬拉小籠包,可能我食唔慣,超重味,而且裹面冇肉汁。總括黎講,呢間點心係唔差,下次有機會再試下其他。
馬拉小籠包,可能我食唔慣,超重味,而且裹面冇肉汁。
總括黎講,呢間點心係唔差,下次有機會再試下其他。