2022-08-20
好耐無食「喜來稀肉」行開旺角發現瓊華都開左新店,無booking 嘅情況下,八點幾嚟到依然需要等位🫠 所以一定要做好booking ~入到去發現同以前好唔同,全部變成卡位,坐得舒服好多,檯與檯之間相隔一定的距離,唔會擔心人哋傾計聲影響到自己👍依家小菜都變成係自助mode,自己鍾意食咩就拎咩唔好浪費就OK😍小菜種類頗多(韓國泡菜、喜來泡菜、酸青瓜、青瓜蔬菜沙律、酸蘿蔔、生菜。喜來泡菜:辣度比較重,但係菜比較少爽口韓式包菜:有啲啲酸,好濃嘅大醬味酸青瓜/酸蘿蔔:都係爽口,好適合用完肉後再食解膩喜來五花肉配特製醬汁💰150五花肉肥瘦相隔,油脂分佈均勻,容易燒,蘸燒肉醬,少許鹽配搭生菜,韓國包菜,好正🥰護心肉💰158第一次食護心肉,距離心臟最近嘅地方😱燒嘅時候比較容易濃,需要放係邊邊慢慢燒,整體口感比較煙韌,配搭將有呀,我覺得係最好食😋蟹籽紫菜飯團💰50可以食可以玩🤭兩個戴住手套包飯糰🍙依個過程都幾開心😂望落去貌似簡單嘅食材,但係真係好好味,魚籽係飯糰裡面有啲脆脆嘅口感辣魷魚 💰150Size真係好大隻,唔算好辣,可以配搭喜來泡菜用生菜包住食
喜來泡菜:辣度比較重,但係菜比較少爽口
韓式包菜:有啲啲酸,好濃嘅大醬味
酸青瓜/酸蘿蔔:都係爽口,好適合用完肉後再食解膩
喜來五花肉配特製醬汁💰150
護心肉💰158
第一次食護心肉,距離心臟最近嘅地方😱
蟹籽紫菜飯團💰50
辣魷魚 💰150
Size真係好大隻,唔算好辣,可以配搭喜來泡菜用生菜包住食