2024-06-29
前兩晚同朋友去左間超高質既火鍋店,食左餐好正既邊爐!!!我地見天氣漸熱,所以決定要返個蕃茄牛坑腩做湯底~店員介紹呢到既蕃茄湯係用上新鮮嘅新疆紅番茄,加上其他疏菜提升味道,仲無落茄膏添蕃茄湯頭的確非常足料,味道酸甜開胃,仲有唔少牛腩添呢度火鍋料既選擇都有好多,相中亦有啲平時無咁常見既食材同店員推介既時令食材添就好似呢份牛頸脊咁,係店員推既,黎自貴州既手切牛,食落肉香滿滿又軟嫩仲有走地雞可以揀,店員話平日呢度既走地雞係用上鬍鬚雞,但呢日有養殖超過200日既鮮雞,我哋當然有興趣啦食落真係有分別,有雞味之餘仲係皮爽肉厚,就連雞胸部分都唔會梅!!我同朋友都好鍾意食牛,所以仲叫咗一份牛魔王拼盤,可以一次過食到不同口感嘅牛牛呢度豬雜嘅質素亦相當出色,內臟處理得好乾淨,食落一啲異味都冇,特別推薦厚切嘅豬潤,既爽又嫩,仲有淡淡嘅酒香添呢度仲有魚卜添,若曬平日最鍾意食魚卜既我呢度仲有好特別既限量豬腳筋,店員教我地湯鍋到就放落去,去到最尾先食,不但可以吸曬湯底嘅味道,而且一啲都唔韌,仲食到膠質滿滿嘅筋位手打蝦滑亦都好有質素,相當彈牙~呢度仲有巨無霸裝嘅可樂同凍飲,絕配
我地見天氣漸熱,所以決定要返個蕃茄牛坑腩做湯底~
蕃茄湯頭的確非常足料,味道酸甜開胃,仲有唔少牛腩添
呢度仲有魚卜添,若曬平日最鍾意食魚卜既我
手打蝦滑亦都好有質素,相當彈牙~
呢度仲有巨無霸裝嘅可樂同凍飲,絕配