2021-02-07 822 瀏覽
我知佢係喺大街搬去細舖。之前喺大街都成日經過但係一直冇食過。某年7月22日起我變得更揀飲擇食,唔肯定嘅食店都想避免,呢間係我見到佢因為肺炎疫情而出notice之後我先確定食左唔會後悔。而食過一次之後就開始每次諗唔到食乜就想食呢間我對意粉冇乜要求,但係原來手工意粉真係比較彈牙五十幾至八十幾蚊仲要係手工意粉,仲可以喺邊度搵第一次食蒜味蜆肉意粉,魚餅,已經驚為天人,可恨自己食量太少,不能叫更多台灣醬油雞肉意粉,唔係平時出街會食到嘅味道,打破豉油沉悶嘅感覺唔記得咩魚活蜆意粉,魚煎得超香脆,一啲都唔腥(我很怕腥)。燒牛肉好淋,連薯蓉都非一般嘅好吃Pizza餅底係薄嘅,超香脆魚餅個醬都會令人上癮佢連配菜都好用心,有好好調味同炒,唔似好多其他餐廳求其烚幾塊椰菜就算南瓜湯同菜湯都超濃,調味剛剛好好多款都會令人上癮,搞到次次都要糾結到底試唔試新嘢好...推介菜式寫唔晒.......
而食過一次之後就開始每次諗唔到食乜就想食呢間

我對意粉冇乜要求,但係原來手工意粉真係比較彈牙

五十幾至八十幾蚊仲要係手工意粉,仲可以喺邊度搵

唔記得咩魚活蜆意粉,魚煎得超香脆,一啲都唔腥(我很怕腥)。

燒牛肉好淋,連薯蓉都非一般嘅好吃

Pizza餅底係薄嘅,超香脆

魚餅個醬都會令人上癮

南瓜湯同菜湯都超濃,調味剛剛好

好多款都會令人上癮,搞到次次都要糾結到底試唔試新嘢好...

推介菜式寫唔晒.......
  • 台灣醬油雞肉意粉
  • 蒜味蜆肉意粉