2021-10-13 100 瀏覽
✨近年啲人越嚟越追求健康,所以呢素食餐廳都開到成行成市!今日呢就去咗呢一間長期都好多人排隊嘅素食餐廳試吓佢嘅味道啦!我哋嗰日星期日大概五六點去到,所以冇乜人,完全唔駛等位就可以直接入去食啦!不可能燒茄子漢堡包🍔我呢個係呢間舖頭嘅招牌!但係食落就唔算太過有驚喜,漢堡包嘅麵包皮比較軟身,夾住啲菜茄子同埋一舊素肉,茄子嘅味道唔突出,以個素肉食落就冇乜味,反而係個配菜墨西哥隨脆片就ok,卜卜脆,點牛油果醬一齊食都幾惹味!日式豬扒飯🍛呢個飯好大份,仲有幾款配菜,仿豬扒炸到好金黃鬆脆,加埋啲日式燒汁,真係幾可亂真!相對而言個人會比較喜歡呢一個豬扒飯!印度脆球🧆呢個成日見到啲印度人食,估唔到素食餐廳都有呢道菜,就索性試下。鷹嘴豆同脆球都幾夾,而且脆球真係脆卜卜,呢個體驗都幾特別!奇異果蘋果羽衣甘藍燕麥奶🥛呢個好好味!酸酸甜甜又好清新,個人好喜歡!估唔到呢幾種蔬果會咁夾!返屋企要研究下點樣整先😂

不可能燒茄子漢堡包🍔
脆片就ok,卜卜脆,點牛油果醬一齊食都幾惹味!

日式豬扒飯🍛

印度脆球🧆