為好友餞行,揀一間好吃嘅中菜等朋友好好記住美味嘅一刻,選擇咗呢度絕對沒有錯。早前已吃過尖沙咀同灣仔分店,已知道片皮鴨🐦非常出色,今次銅鑼灣新店地方更寬敞,感覺更親民😌———————————————————————————🥢北京填鴨🐦💬呢度嘅烤鴨好食就係人都知,片皮鴨鴨肉爽夾香之外,配料醬料亦非常認真細心,極度吸引😋.🥢南翔小籠包💬即叫即蒸,皮薄多汁💦,係水準之上嘅標準😌.🥢松花皮蛋伴豆腐💬豆腐薄切,汁料調教不錯,配埋皮蛋係最佳配搭😌.🥢花雕醉雞🐔💬賣相已知色澤均勻,食落皮嫩肉滑,酒醉都有三分醒,美味😋.🥢津白雲吞湯🍲💬多款濃油赤醬美食,一碗熱湯能夠減減油膩,繼續進入下半場😌.🥢農家醬香牛肉🐮💬麻香而不太辣,十分惹味,牛肉爽口,係驚喜之一😋🥢風味松子魚🐠💬每一次都覺得咁好食,就算外賣🥡都一樣製作認真,魚🐟炸到超香脆,酸甜汁亦令人開胃😋.🥢四喜烤麩💬要做到入味,咸甜適中,而且唔會過腍,同海棉一樣保持到最佳狀態😋.🥢蜜汁火方🐽💬一碟六件,用荷葉包包住食,加埋蜜汁超正,選用桂花糖更加提升味覺😋
———————————————————————————
🥢北京填鴨🐦
🥢南翔小籠包
💬即叫即蒸,皮薄多汁💦,係水準之上嘅標準😌
🥢松花皮蛋伴豆腐
💬豆腐薄切,汁料調教不錯,配埋皮蛋係最佳配搭😌
🥢花雕醉雞🐔
💬賣相已知色澤均勻,食落皮嫩肉滑,酒醉都有三分醒,美味😋
🥢津白雲吞湯🍲
💬多款濃油赤醬美食,一碗熱湯能夠減減油膩,繼續進入下半場😌
🥢農家醬香牛肉🐮
💬麻香而不太辣,十分惹味,牛肉爽口,係驚喜之一😋

🥢風味松子魚🐠
🥢四喜烤麩