2023-06-26 346 瀏覽
舊舖就食過幾次,今次就行多幾步試一試新舖新鋪門面感覺似coffee shop, 感覺比較新穎一入門口就見到細節的裝修今日嚟到就有位,唔使排隊新鋪會有是日燉湯一坐低當然係即刻睇睇芝士蛋糕有咩味啦兩個人叫咗份煎餃+一份湯餃咁樣就可以食到四款餃仲有一定要叫日式住家飯團同埋芝士蛋糕湯餃叫咗雲耳椰菜豬肉餃+菠菜豬肉餃雲耳椰菜食落仍然有點爽口,感覺比較清新菠菜豬肉食落啖啖菠菜香味湯餃最緊要就係可以食得出餡料嘅鮮味皮薄餡靚蟲草花元貝燉豬骨煎餃揀咗芫茜豬肉+韭菜豬肉煎餃就揀咗兩個重口味選擇雖然睇落隻隻餃都差唔多樣, 食落兩隻餃都好濃味但係一食就知道邊一款,完全唔會撈亂韭菜味道濃, 皮脆,餡料都有爽口彈牙感覺, 食落啖啖都有肉汁要整到好食嘅芫茜餃唔容易,落咗好多芫荽但係都可以冇芫茜味, 就係依個就做到重芫茜味芫茜控快來…快來…自家製飯團餃可以配麵嘅,不過我哋就想食呢度先有嘅飯糰芝士蛋糕揀咗一件焙茶同埋一件原味今次真係好好彩,竟然仲可以食到,因為平時好快賣曬焙茶真係重焙茶味,味道比較清新, 愛茶香嘅就真係覺得好好食原味芝士蛋糕配埋面嘅焦香,比一般芝士蛋糕實一點,非常喜歡這種口感整體新舊舖各有特色新鋪有各種
舊舖就食過幾次,今次就行多幾步試一試新舖
新鋪門面感覺似coffee shop, 感覺比較新穎

一入門口就見到細節的裝修

今日嚟到就有位,唔使排隊

新鋪會有是日燉湯

一坐低當然係即刻睇睇芝士蛋糕有咩味啦

兩個人叫咗份煎餃+一份湯餃
咁樣就可以食到四款餃

仲有一定要叫日式住家飯團同埋芝士蛋糕

湯餃叫咗雲耳椰菜豬肉餃+菠菜豬肉餃
雲耳椰菜食落仍然有點爽口,感覺比較清新
菠菜豬肉食落啖啖菠菜香味
湯餃最緊要就係可以食得出餡料嘅鮮味
皮薄餡靚

蟲草花元貝燉豬骨

煎餃揀咗芫茜豬肉+韭菜豬肉
煎餃就揀咗兩個重口味選擇

雖然睇落隻隻餃都差唔多樣, 食落兩隻餃都好濃味
但係一食就知道邊一款,完全唔會撈亂

芫茜控快來…快來…

自家製飯團

餃可以配麵嘅,不過我哋就想食呢度先有嘅飯糰

芝士蛋糕揀咗一件焙茶同埋一件原味
今次真係好好彩,竟然仲可以食到,因為平時好快賣曬

焙茶真係重焙茶味,味道比較清新, 愛茶香嘅就真係覺得好好食

整體新舊舖各有特色
新鋪有各種新口味嘅燉湯,舊舖有葛湯
兩者都非常出色

會繼續幫襯