2024-02-01
呢日發掘咗一間新蒲崗嘅工廈cafe 門口比較唔顯眼 但係一行入去就見到木系嘅裝修 有種舒適嘅感覺😍蟹肉青蘋果沙律碗呢碟擺盤精美 蟹肉青蘋果配上芥末沙律醬 味道清新 加上Wasabi帶點微辣 非常開胃 底下有新鮮蔬菜作為伴碟☺️ 撈埋蟹肉青蘋果沙律一齊食 清新得黎又帶點惹味🥗 側邊仲有兩塊香脆牛油多士 麵包外脆內軟🍞龍蝦忌廉扁意粉呢碟扁意粉唔算係好Creamy嗰種 用上咗龍蝦忌廉汁 面頭嘅龍蝦肉略帶點鹹香🦞 扁意粉幾有咬口 令到整體口感幾豐富🍝蘆筍雞扒意大利飯呢碟意大利飯用上蘆筍製作個汁 整體會得好入味 又冇草青味😮 入面仲有洋蔥 菇絲等嘅配料 最值得講嘅係佢塊嫩滑嘅雞扒 兩邊都煎得好香脆 尤其係佢塊雞皮😳 食落口真係好正 而入面嘅雞肉仲保持到肉汁香甜士多啤梨法式吐司見到隔籬枱嗌呢份法式吐司好吸引呀 所以我都嗌埋一份🍓 法式吐司都整得好脆 搽埋蜜糖真係好夾 吐司面有一球雲呢拿雪糕同埋士多啤梨醬 士多啤梨醬較杰身 但係都見到入面有士多啤梨肉 整份甜品都好真材實料😉飲品鮮忌廉朱古力 提拉米蘇咖啡 呢兩杯飲品打卡一流 尤其係提拉米蘇咖啡 底下嘅咖啡係Espresso☕️ 味道偏苦 但係配埋面嘅Ma
蟹肉青蘋果沙律碗
龍蝦忌廉扁意粉
蘆筍雞扒意大利飯
香甜士多啤梨法式吐司
飲品
鮮忌廉朱古力 提拉米蘇咖啡 呢兩杯飲品打卡一流 尤其係提拉米蘇咖啡 底下嘅咖啡係Espresso☕️ 味道偏苦 但係配埋面嘅Mascarpone就啱啱好😝 鮮忌廉朱古力就味道都幾濃郁
嚟嘅呢日餐廳唔係好多客人 所以都坐咗比較長時間😎 我估平日喺呢頭返工嘅朋友喺呢度食飯都會幾舒服