餐廳: 竹面譜
資訊:

2024-08-25 1176 瀏覽
其實無耐前至介紹過呢間餐廳 嘅太子分店,早幾日我哋又去咗佢嘅新蒲崗分店🤭 因為佢啲嘢又真係又平又好食😌花膠二人套餐 $118鮑汁冬菇花膠可以揀配飯/粉麵,我哋就揀咗配幼麵,鮑汁味道濃郁,花膠夠多又夠膠,冬菇又炆到好入味,成個餸送飯一流🤪咖喱牛腩飯佢個咖喱汁又係世一,係細細個食茶餐廳嘅咖喱汁味,又係咖喱汁撈飯嘅時候,唔會好辣,但超級惹味,牛腩都炆到好腍,又係一個撈飯良品🤣脆炸香茅雞翼 拼墨魚餅其實墨魚餅都幾出色,但係個雞翼實在係大癲‼️生炸雞翼個外層係爆炸咁酥脆,咬落去肉汁爆曬出嚟,啖啖肉,香茅味夠哂出,應該係暫時食過最好食嘅香茅雞翼😍腐乳通菜通菜好新鮮,口感爽脆,腐乳係細個食嗰種味道🥹跟餐仲有兩杯飲品,冷熱同價😙脆炸鮮奶卷 $34呢個真係每次嚟食嘅必點!上次喺太子店食完之後已經返唔到轉頭,佢個外皮一樣酥鬆脆,而且鮮奶都係擠滿係入面,奶香奶香❤️ 又唔甜嗰吓癲🤪呢間小店嘅出品係有屬於佢自己嘅味道,要留得住客人一定要有嘅原素,佢就好成功咁留住咗我哋,去太子同新蒲崗一定會記起佢😚 你哋快啲去試吓🤪

花膠二人套餐 $118

腐乳通菜
通菜好新鮮,口感爽脆,腐乳係細個食嗰種味道🥹
腐乳通菜

跟餐仲有兩杯飲品,冷熱同價😙

脆炸鮮奶卷 $34
脆炸鮮奶卷