2023-02-13
新蒲崗揀左間Cafe聚舊👭🏼餐廳以木系裝修為主~感覺清新簡約🌿餐牌有西式~亦有亞洲菜式~幾特別,食物均有質素同份量好足~下次要再encore😙1️⃣蜜糖芥末雞翼 $48必點💯蜜糖芥末雞翼,雞翼外皮脆唔會厚粉雞翼size適中,入邊有好多肉汁肉質嫩口加蜜糖芥末醬一流🤤雞翼控表示滿足❤️2️⃣三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108🍝依款三文魚粒大蝦意粉,三文魚切粒煎到焦香,魚肉唔會乾~蝦肉幾爽口彈牙,意粉軟硬度適中配蕃茄汁幾新鮮,仲有紅椒同黃椒襯托食落熱辣辣都唔錯。3️⃣拔絲咕嚕肉定食 $98推薦拔絲咕嚕肉👏🏻米飯乾爽粒粒分明~我地叫左少飯~咕嚕肉外皮比糖包住,炸得香脆食落啖啖肉無骨~仲好拉絲👍🏻有十幾嚿肉份量都多~配菜有麻辣雲耳同蓮藕片~蓮藕片幾爽脆~麻辣雲耳香辣又爽口💯4️⃣富士山特飲 $33 富士山賣相吸睛打卡靚靚,下面係乳酸飲品~上層係奶蓋同爆炸糖,飲落乳酸味較重都幾fresh~鍾意飲乳酸嘅朋友可以考慮下😙5️⃣抹茶牛奶 $36🍵抹茶味幾濃唔會苦澀加鮮奶入口順滑,附白糖自己調教甜度。
1️⃣蜜糖芥末雞翼 $48
2️⃣三文魚大蝦粉紅汁意粉 $108
3️⃣拔絲咕嚕肉定食 $98
4️⃣富士山特飲 $33
5️⃣抹茶牛奶 $36
🍵抹茶味幾濃唔會苦澀加鮮奶入口順滑,附白糖自己調教甜度。