2014-07-06
中午放飯,大多離不開豬扒雞扒白汁黑椒汁燒汁唔想食到膩,又想搵煮家飯既感覺得龍午飯一定俾到你驚喜講到得龍,我相信大家定必FOCUS係佢晚飯,什麼佛跳牆 金錢 雞燒鵝當然,得龍晚飯係無與倫比的,小妹都推介但午餐亦係唔錯環境不太衛生,但冷氣十分足夠BEATRICE特別推介:1. 燒鵝脾飯大大碟飯都只係$4X 元,燒鵝脾熱騰騰,咬落肉質十分嫩,很有咬口,小妹都忍唔住連皮食最驚喜係個白飯,街外茶餐廳D飯大多係碎米,有D茶餐廳供應既飯毫無飯味,只靠汁既味道,食多會反胃。但得龍既飯很有飯既香甜味,光是食飯唔加任何豉油都可以,給我家的感覺,即使價錢係區內偏貴,小妹不久都去1次。2. 梅菜扣肉飯街外茶餐廳既梅菜扣肉飯十分油膩,只有肥油一大塊,梅菜味太濃,連配飯都不能。得龍的扣肉飯肥而不膩,脂肪一層一層,入口即溶,配合香甜白飯,的確能滿足你的口同胃。
唔想食到膩,又想搵煮家飯既感覺
得龍午飯一定俾到你驚喜
當然,得龍晚飯係無與倫比的,小妹都推介
但午餐亦係唔錯
環境不太衛生,但冷氣十分足夠
BEATRICE特別推介:
1. 燒鵝脾飯
2. 梅菜扣肉飯
題外話/補充資料:
注意,惠顧午飯另加茶位費