2019-03-19
今晚同上世情人我阿媽去食日本野,一坐低睇下個餐牌,款式多都唔知揀食咩好,跟住店員就推介可以叫一個二人前晚餐定食,包括有刺身、炸天婦羅炸南瓜、煙三文魚壽司、仲有一鍋花膠海鮮菜鍋、一碟帶子黑松露炒飯。我驚唔夠食另外叫多一碟蟹子壽司同埋珍珠蠔壽司。先講一下一「二人晚餐定食」中的刺身,真係好新鮮,媽媽最鍾意食三文魚刺身同埋甜蝦刺身,見到佢真係食晒到舔舔脷😂,而個炸天婦羅真係炸得外脆內鮮,真係食過返尋味,好想再食多兩件。炸南瓜都好好食不過怕食得太濟,所以我食咗一件都留晒俾媽媽食😆😆,煙三文魚嘅水準都好嫩,最令我鍾意嘅就係花膠海鮮鍋,花膠好彈牙有口感,真係性價比高。至於帶子黑松露炒飯,由於本人唔係咁好黑松露嗰種味所以真係覺得麻麻。最令我驚喜嘅就係珍珠蠔壽司,蠔真係好新鮮,而且唔覺有腥味,食完一碟再嗌多啲食,堅好食,值得推介俾大家!兩個人食咗$400有找,都算幾抵食的高水準日本晚餐😊
兩個人食咗$400有找,都算幾抵食的高水準日本晚餐😊