2023-05-08
新蒲崗係好多傳統老店,食物就粥店茶記,早排經過見到呢間門面好靚既日本餐廳,就決定同女朋友過黎試下😆門面同店舖裏面都好靚,坐得好舒服,食物款式好多,價錢唔貴👍🏻食物質素都好高,好推介✅海膽三色丼 ($138)呢個丼飯好豐富,有新鮮嘅海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉,珍珠飯同魚肉食落去好滑好鮮美,海膽充滿鮮甜甜味,三文魚籽爆炸嘅口感好好,食完係超滿足!🤤✅蒲燒鰻魚丼 ($108)呢個鰻魚就特別用蒲燒醬燒過,令味道更加香甜,鰻魚好大條,又肥又嫩,仲要無骨,口感一流!😋配埋飯同汁,正爆,超級推介呢個!另外我地都叫左幾款壽司,全部都好好食,好鮮美,口感又好,唔會有硬身既感覺😋同埋每一件都好有份量,唔會好薄又唔會太細件,係好好既體驗!😆✅油甘魚壽司 ($28)✅北寄貝壽司 ($18)✅三文魚腩壽司 ($16)✅魷魚壽司 ($12)✅香芒花之戀壽司 ($26)✅鰻魚芝士卷壽司 ($36)✅串燒雞腎 ($28)雞腎燒得啱啱好,肉質嫩滑,香味四溢,而且爽口彈牙,調味又唔會太鹹,好舒服既感覺。👍🏻✅串燒牛舌 ($28)牛舌肉質軟滑,香味十足,牛味都充足,口感又爽,推介!🥰
✅海膽三色丼 ($138)
✅蒲燒鰻魚丼 ($108)
✅油甘魚壽司 ($28)
✅北寄貝壽司 ($18)
✅三文魚腩壽司 ($16)
✅魷魚壽司 ($12)
✅香芒花之戀壽司 ($26)
✅鰻魚芝士卷壽司 ($36)
✅串燒雞腎 ($28)
✅串燒牛舌 ($28)
牛舌肉質軟滑,香味十足,牛味都充足,口感又爽,推介!🥰