2021-12-09
早幾日同朋友一齊去左新蒲崗,突然之間想食日本菜,朋友就話不如試吓呢間改名叫海膽仔,當然要叫下海膽食😈,今次我哋都做咗幾多嘢share食,帶子包海膽,刺身就叫咗赤蝦同三文魚魚籽,另外仲叫兩款生蠔🦪,大拖羅壽司,另外仲叫咗啲串燒-牛舌&雞皮,小食就叫咗炸雞軟骨,明太子雞翼,天婦羅蝦,同燒茄子🍆😋小編重點介紹幾款😆帶子包海膽,厚厚嘅帶子夾住海膽,仲有紫菜添,小編仲加咗啲三文魚籽上去,又有另一個食法😈,帶子海膽都好新鮮👍🏻至於生蠔,我哋就叫咗日本同埋法國嘅,日本厚岸同法國Gillardeau,佢哋都各有特色,日本🦪大隻啲,食落去creamy d😌,另外法國🦪就細隻啲,食落去都味道就會重啲,其實就各有千秋,大家都可以試吓叫下睇吓啲咩唔同😋大拖羅壽司🍣拖羅都好大片,嗰啲花紋都好靚,充滿油脂,相當邪惡😈串燒牛舌都好厚生,另外雞皮都好脆身😋另外小食炸雞軟骨同埋明太子雞翼都好好味,炸雞軟骨食唔停口最啱配搭啤酒,另外明太子雞翼d明太子讓左落雞翼,明太子份量都好多👍🏻整體來講,體驗都唔錯,刺身同海鮮都好新鮮,不過位置就唔係話好多,有興趣嘅朋友,就要早啲book枱啦😌,另外除咗menu之外,職員都會介紹時令嘅
小編重點介紹幾款😆
串燒牛舌都好厚生,另外雞皮都好脆身😋
整體來講,體驗都唔錯,刺身同海鮮都好新鮮,不過位置就唔係話好多,有興趣嘅朋友,就要早啲book枱啦😌,另外除咗menu之外,職員都會介紹時令嘅海鮮比客人😃