2018-10-14
喺新蒲崗呢個舊區入面, 多數都係得茶餐廳打邊爐或者大商場入面嘅連鎖餐廳,但係今日行過附近見到有一間好別緻嘅cafe,與別不同, 一定要去試一試先。首先其實最吸引我嘅地方係餐廳個裝修, 樓底高,開放式嘅廚房, 工業風嘅裝修,座位之間嘅空間感足夠,令人有一種乾淨舒適嘅感覺,加分。 食物嘅款式都好多,其實最估唔到嘅係佢有中餐,雖然我今次冇叫到中餐,但係下一次絕對要試一試。 叫咗個意大利千層闊條麵,夏威夷手工薄餅同埋一杯芒果冰茶。 先講下個意大利千層闊條麵,waiter拎過嚟嗰陣其實已經聞到陣陣嘅香味, 而且佢用料豐富,份量十足,尤其芝士味勁香濃,好味。 至於夏威夷手工薄餅, 個餅底好好味, 好香,焗嘅時間啱啱好芝士味肉味出哂黎。 至於杯芒果冰茶,有好濃沃嘅芒果味但係飲落又唔甜, 有驚喜。新蒲崗終於唔係淨係得茶餐廳打冷,終於有一間環境舒適食物好味嘅cafe可以選擇,食物選擇中西合璧,非常特別。Wanna eat again!
叫咗個意大利千層闊條麵,夏威夷手工薄餅同埋一杯芒果冰茶。
至於杯芒果冰茶,有好濃沃嘅芒果味但係飲落又唔甜, 有驚喜。