2023-12-19
啟德附近真係無乜平價嘢食,係openrice搵到,就經airside條天橋過嚟mikiki對面呢間茶餐廳度食,位置方面都易搵~唔知點解冬天特別想食肉,就叫左個星級雜扒餐,全部嘅肉都係巨大版!其實夠2個食,有得揀跟飯/意粉/薯菜,呢啲天氣當然揀飯,有米落肚感覺滿足啲。平時食開黑椒汁,今次揀蒜茸汁5成熟。本身有跟餐湯+沙律+餐飲,都係大路嘢,正常水準! 熱朱古力,有得揀少奶或多奶,可因應自己口味選擇!見到小食果一頁餐廳好似好吸引,平時食開柚子配雞翼就多,今次試下追加柑橘雞翼~正價叫係4隻,跟餐追加就係2隻~另外,見到雪櫃有幾款甜品display,心思思叫左個飯後cheese cake,有原味、朱古力同柚子,我想清清地就叫追加左個柚子芝士蛋糕!留意番,如果你想用追加優惠嘅話⋯⋯記得要特別同店員強調,如果唔係就會計咗正價㗎啦!!係雪櫃上面新推出左自家制精選糖水,一盒大概$20-30,跟餐仲有得平,下次可以試吓~建議大家如果外賣可以提前order定,如果唔係就要有心理準備等得耐啲⋯⋯同埋網上落單自取有優惠!