2021-09-09
Dinner wz fd@新蒲崗, 就喺佢公司附近有間入口好隱世feel嘅cafe, 位置就喺鑽石山MTR去新蒲崗條路嘅出口. 裡面原來好大坐得OK舒服, 同埋lunch好爆但夜晚因為工廠區收哂工所以唔使等位.🍽香煎雞扒伴滑蛋飯 (HKD78)我地嗌左2個main +Dessert Share黎食, 估唔到portion咁大: 使用漲卜卜珍珠米加分💯, 雞扒兩大塊而且超JUICY嫩滑, 滑蛋炒得好靚完全覆蓋哂碟飯, 個汁又好好味🤤.🍽煎慢煮安格斯西冷配薯菜 (HKD158)值得一讚🥩li塊西冷, 好易切而且我地都無食到一口筋, 逢係慢煮過嘅都會將個味道推高一個level, 煎得又夠香, 我地揀5成熟真係做到好好味嘅5成熟, 啖啖都好豐富牛肉味道. 薯菜又大份, 現炸粗身連皮薯條實在正.🍰整返件近期大熱嘅手工巴斯克cheese cake, 香濃芝士味甜度適中; 然後食左li個蘋果mousse, 首先蘋果造型已經非常吸引, 食食下切開原來內裡係炒過焦糖化左嘅蘋果肉正呀🍎!! 👉🏻是日甜品真心驚喜.🍵抹茶鮮奶 食晚飯就唔飲咖啡☕️喇, 雖然聞到好香咖啡☕️豆香好想飲, 黎杯Green Tea L
🍽
香煎雞扒伴滑蛋飯 (HKD78)
🍽
煎慢煮安格斯西冷配薯菜 (HKD158)
🍰
🍵
抹茶鮮奶
食晚飯就唔飲咖啡☕️喇, 雖然聞到好香咖啡☕️豆香好想飲, 黎杯Green Tea Latte飲佢濃郁抹茶香都唔錯.