2020-09-29 225 瀏覽
我朋友約咗我去呢間餐廳佢話平時食lunch都有食過覺得幾好味所以話想帶我試吓。入到去座位都幾舒適,因為疫情關係都有做好衛生措施增設左透明嘅隔板喺枱與枱之間。我哋點左3道菜,拔絲咕嚕肉定食呢個定食有兩個小前菜加白飯,咕嚕肉每粒都好大件而且賣相好靚,每粒面頭都淋滿咗咕嚕肉嘅糖漿,用筷子一夾真係名副其名可以拉出絲來,每一口都可以食到咕嚕肉同埋糖漿嘅融合,啖啖肉仲冇骨添,味道非常一流。黑松露薯條每條薯條都好粗大而且每條都好香脆, 薯條上面有少許黑松露同埋一啲芝士粉, 再加埋一個黑松露醬,食落非常滋味。蜜糖芥末雞翼呢個雞翼賣相好靚而且雞翼炸得金黃色的,食落外脆內軟啲肉好滑而且肉汁都鎖住左喺裏面,食落去味道不錯。不過我略嫌蜜糖芥末醬唔夠甜同唔夠有芥末味。朋友介紹得唔錯,估唔到新蒲崗都有一啲咁有水準嘅fusion菜,我下次都一定會再嚟過。

拔𢇁咕嚕肉

我哋點左3道菜,