2024-03-07
PIZZA係香港人至愛美食之一,今日去呢間位於新蒲崗既PIZZA店,裝修以工業風為主,灰色牆身上貼滿薄餅容器裝飾,好有創意。檸檬蜜糖味雞翼:雞翼非常juicy,充滿檸檬既清香,酸甜開胃。怪獸多寶薄餅:總共切成六件,每件分別以洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉炮製而成,超級豐富,配搭傳統蕃茄醬底,即叫即焗,現場食無得輸。白汁海鮮焗闊條麵:雜錦海鮮分別有蟹柳、墨魚、蜆肉、蝦肉,闊條麵被白汁均勻包裹著,香滑creamy。吉烈炸蝦沙律:吉烈炸蝦炸得酥脆,配新鮮沙律菜,正好中和番個油膩感。全日早餐:材料豐富,包括雞蛋、蕃茄、粟米、沙律菜、煙肉、香草腸、牛角包;烚蛋感覺健康,牛角包烘得香噴噴。總結,食物新鮮又好味,小店價錢親民,所以堂食外賣都人流不絕。